5 Voordelen van Home Vochtigheidscontrole

Een huis met een ideale luchtvochtigheid tussen 40-60% RV is gezonder, comfortabeler, veiliger en schoner. Een geweldige manier om uw leefomgeving en de gezondheid van uw dierbaren te beschermen, is om te investeren in een bevochtigingssysteem in woonwijken, vooral als u in een droger gebied of een ouder eigendom woont.

1. Ziektepreventie

Veel voorkomende virussen, zoals griep, gedijen in drogere omgevingen en kunnen gemakkelijk worden overgedragen naar de lucht van een huis. Dit kan leiden tot de verspreiding van verschillende ziekten en nadelige gezondheidseffecten. Wanneer de lucht vochtig is, hebben deze virussen echter een moeilijkere tijd om door te geven. Gereguleerde en gecontroleerde bevochtiging is de beste manier om uw huishouden te beschermen tegen ongewenste verkoudheden en ziekten, vooral in de winter wanneer de verwarming aanstaat en normaal gesproken opdroogt in de lucht.

2. Verwijdering van stof in de lucht

Stof en luchtverontreinigende stoffen zoals schimmelsporen kunnen een breed scala aan problemen ontwikkelen, waaronder allergische reacties en infecties. Dit wordt versneld in huizen met een luchtvochtigheid lager dan 40% RV en het kan gemakkelijk uitgroeien tot een moeilijk probleem om te overwinnen. Het handhaven van een voldoende relatieve vochtigheidsgraad te allen tijde door het gebruik van een residentiële luchtbevochtiger stopt stof en verontreinigende stoffen in hun sporen. Het bindt deeltjes in de lucht stevig samen en zorgt ervoor dat ze neerslaan.

3. Voldoende en gereguleerde hydratatie

Een huis met een constant gehandhaafd vochtigheidsniveau van 40-60% RV zorgt voor een goede hydratatie. Dit beschermt tegen schade aan huid en haar in de vorm van droogheid, jeuk, dofheid en gespleten haarpunten. Afschilferen, barsten en ruwheid worden ook voorkomen in voldoende bevochtigde omstandigheden. Hierdoor blijft uw huid levendig en gezond en is het haar veel beter beheersbaar en sterker. compositie zonder problemen of ongewenste neveneffecten te ontwikkelen.

4. Elektrostatische schokreductie

Totale thuisbevochtiging is cruciaal om te beschermen tegen elektrostatische schokken en de ontwikkeling van statische elektriciteit, die kan stoppen met vervelende en irriterende schokken. Bovendien beschermt het uw huis echter tegen branden gevoed door statische elektrische ontladingen, vooral tijdens de wintermaanden.

5. Zuivere en schone lucht

Wanneer we droge lucht inademen, is het moeilijker om voldoende zuurstof op te nemen en over te dragen naar onze bloedstromen. Dit kan leiden tot verhoogde vermoeidheid en vermoeidheid, evenals verminderde concentratie. Gecombineerd met stof in de lucht en verontreinigende stoffen die gedijen in droge lucht, heb je een giftige leefomgeving die ongemak kan veroorzaken en je ongelooflijk ziek kan maken. Regelmatige keelpijn, hoofdpijn en vermoeide ogen zijn veel voorkomende symptomen, evenals vroegtijdig contactlenzenongemak en huidirritatie.

Continue reading

3 tips voor het gebruik van een vochtmeter voor gipsplaten

1: hoe gipsplaten vochtmeters te gebruiken

Het vinden van de beste vochtmeter voor gipsplaten In het ideale geval bent u een gespecialiseerd apparaat om te gebruiken als een vochtdetector voor gipsplaten. Dit is waar gipsplaten vochtmeters nuttig zijn. Gipsplatenmeters, zoals delmhorst's bd-2100 en techcheck plus, zijn pinvochtmeters met een speciale gipsplaatschaalinstelling die is ontworpen om nauwkeurige metingen van vocht in gipsplaten te krijgen van slechts 0,1% mc. Deze ongelooflijk nauwkeurige vochtmetingen op gipsplaatschaal zijn waardevol voor professionals die precies moeten weten hoe dicht gipsplaten moeten worden aangetast door vocht of de voortgang van dry-out of een stuk gipsplaat volgen. Bij het zoeken naar een vochtmeter voor het testen van gipsplaten, zijn enkele overwegingen: Of de pinvochtmeter een gipsschaal heeft of niet.

2: hoe gipsplaten vochtmeters te gebruiken

Identificatie van vochtgecompromitteerde gipsplaten voor testen In veel gevallen, als er veel vocht in een gipsplaat zit, zullen er duidelijke uiterlijke tekenen hiervan zijn. Een eenvoudige visuele inspectie kan bijvoorbeeld worden uitgevoerd om verkleurde of zichtbaar afbrokkelende gipsplaten te spotten, of een muffe geur kan wijzen op een probleem met schimmelgroei. Hoewel dit niet de meest wetenschappelijke controle is, kunnen deze visuele en olfactorische waarschuwingsborden u helpen het gebied van de gipsplaat te verkleinen dat moet worden getest. Beide waarschuwingen geven echter aan dat vocht in de gipsplaat al geruime tijd niet meer is gecontroleerd, wat betekent dat het waarschijnlijker is dat het probleem zich naar andere materialen heeft verspreid. Zodra u ongeveer hebt vastgesteld waar de vochtarme gipsplaat zich bevindt, kunt u beginnen met het nemen van metingen met uw gipsplaatvochtmeter. Het proces voor het uitvoeren van een test is eenvoudig - zorg ervoor dat de meter zich in de drywall-schaalmodus bevindt, duw de pinnen in de gipsplaat en druk op de knop om een ​​meting uit te voeren.

3: hoe gipsplaten vochtmeters te gebruiken

Het testen van gipsplaten versnellen Wanneer u een pinvochtmeter voor gipsplaten gebruikt, kunt u het testen mogelijk versnellen met een spijker en een beetje ductiele draad. U kunt als volgt een vochtmeter voor gipsplaten met een spijker en draad gebruiken: Bind een uiteinde van de draad aan de nagel, zorg ervoor dat er een soepel contact is tussen de draad en de ductiele draad. Sla de nagel in het natte gebied of de gipsplaat. Bind het andere uiteinde van de draad aan een van de elektroden / pinnen van de meter. Prik de pin die niet is verbonden met de draad in de muur en lees af - blijf dit doen terwijl u een volledige cirkel rond de nagel maakt.

Continue reading

3 redenen waarom uw kruipruimte een hoge luchtvochtigheid heeft en groeit

1. Bulkwater

Het eerste probleem dat moet worden gezocht, is bulkwater. Als er zich water in uw kruipruimte bevindt, heeft u een afvoerprobleem of een lek in de leidingen. U moet dit onmiddellijk oplossen. Een vijver onder je huis hebben is een slecht, slecht idee. Op de foto hierboven was het probleem dat de achtertuin naar het huis afliep en water naar de funderingsmuur bracht. Omdat het slechts een kruipruimte was, heeft de bouwer geen enkele soort waterbestendigheid op het betonblok aangebracht of de werf goed nivelleren om te voorkomen dat de hydrostatische druk tegen de blokmuur opbouwde. Je kunt het resultaat hier zien. Dit was een nieuw huis met een serieus bulkwaterprobleem. De balken waren al aan het groeien en de glasvezelisolatie werd zwaar en viel naar beneden.

2. Vocht die uit de grond verdampt

Op de bovenstaande foto was de grond gedeeltelijk bedekt met een dampscherm van polyethyleen. Het vuil dat niet bedekt was, zag er droog uit, maar toen ik het plastic naar achteren trok, ontdekte ik dat er veel vocht in die grond zat. De grond die er droog uitzag, zag er alleen zo uit omdat deze constant vocht verdampte in de lucht van de kruipruimte. De funderingsmuren kunnen ook vocht verdampen in de lucht.

3. Buitenlucht die binnenkomt via de ventilatieopeningen in de kruipruimte

Sommige mensen vinden dit moeilijk te geloven, maar wanneer u buitenlucht in de kruipruimte brengt, neemt de relatieve luchtvochtigheid zelfs toe. Denk er op deze manier over na: wanneer lucht de kruipruimte binnenkomt, koelt het af. Koele lucht kan niet zoveel vocht vasthouden als warme lucht, dus de binnenkomende lucht is nu dichter bij het verzadigingspunt (dat we het dauwpunt noemen). Het was misschien 60% relatieve luchtvochtigheid buiten (zeg maar een temperatuur van 90 ° F), maar toen die lucht in de kruipruimte kwam en tot 75 ° F afkoelde, steeg de relatieve luchtvochtigheid tot 95%. Niet goed! De cijfers hier komen uit de psychrometrische grafiek (uitgevonden door Willis Carrier, de uitvinder van het moderne airconditioningsysteem), die de temperatuur en luchtvochtigheid in verband brengt.

Wat kan je doen?

Als u een geventileerde kruipruimte heeft met een hoge relatieve luchtvochtigheid veroorzaakt door een of meer van de bovenstaande, om het probleem op te lossen, moet u de oorzaken verwijderen. Bulkwater wordt opgelost door problemen met de afvoer of de leidingen op te lossen. Water dat uit de grond verdampt of door de ventilatieopeningen komt, kan worden opgelost door uw kruipruimte in te kapselen. Een ding dat NIET werkt, is proberen het symptoom te behandelen door een ontvochtiger te installeren. Doe dat niet! Als de problemen echter heel erg worden, kun je altijd wat kajaks daar houden, zodat je gemakkelijker kunt rondkomen.

Continue reading

Hoe kan ik mijn luchtvochtigheid verlagen?

Nu weet je dat je je luchtvochtigheid moet verlagen - maar hoe doe je dat?

1. Gebruik uw airconditioner

Uw airconditioner helpt op natuurlijke wijze de luchtvochtigheid binnenshuis te verminderen, omdat deze koelere lucht toevoegt en warme, vochtige lucht verwijdert. Houd de luchtvochtigheid onder controle door uw airconditioner af te stellen en vervang regelmatig het filter. Alles wat de luchtstroom beperkt of ervoor zorgt dat uw airconditioner niet meer werkt, is geen vriend voor u.

2. Gebruik uw uitlaat- / ventilatieventilatoren actief

Gebruik je ventilatoren wanneer je aan het douchen of koken bent boven een heet fornuis. Hoewel je ze normaal gesproken kunt uitschakelen nadat je je activiteiten hebt gedaan, kun je ze nog wat langer aanhouden. Dit zal een grote hulp zijn bij het verminderen van de luchtvochtigheid binnen.

3. Neem koelere douches

Warme douches = vochtige lucht. We houden zoveel van warme douches als de volgende persoon, maar zij zijn de vijand van thuiscomfort in dit scenario. We zeggen niet dat je moet overschakelen op ijsbaden. Door de temperatuur van uw douches slechts een paar graden te verlagen, voegt u niet zoveel stoom toe aan de lucht, wat helpt bij de luchtvochtigheid.

4. Los eventuele lekkende leidingen op

Het laatste wat u wilt doen wanneer u probeert de luchtvochtigheid binnenshuis te verminderen, is vocht toevoegen. Lekkende leidingen en kranen doen precies dat. Los eventuele lekken op en wikkel uw blootgestelde leidingen in isolatoren - dit voorkomt dat er condensvorming optreedt. Tekenen van lekken zijn gebeitste gipsplaten, natte plekken en onregelmatige waterrekeningen.

5. Houd uw goten schoon

Goten zijn vaak de oorzaak van waterlekken binnenshuis, die verschrikkelijk zijn voor zowel uw huis, uw luchtvochtigheid en uzelf. Het is belangrijk dat u uw goten schoonmaakt en dat uw regenpijp weg van uw huis wordt gericht en minstens 6 voet wordt verlengd.

6. Droog uw was buiten

De meesten van ons hebben kleding die we niet in de droger kunnen doen. In de winter gebruiken we droogrekken binnen. Maar in de zomer zullen al die vochtige kleding uw huis alleen maar vochtiger maken. We adviseren je kleding aan een droogrek of waslijn aan de buitenkant te hangen. Voordat u dit doet, moet u de statuten van uw buurt controleren - er kunnen enkele beperkingen gelden.

7. Koop een luchtontvochtiger

De meest trefzekere manier om de luchtvochtigheid binnenshuis te verminderen, is een luchtontvochtiger te krijgen. Luchtontvochtigers passen precies in de oven van uw oven, en verwijdert vocht uit de lucht als het erdoorheen gaat.

8. Verplaats je kamerplanten

Planten zijn levendig en mooi, maar ze geven wel een behoorlijke hoeveelheid vocht af. Als je huis veel kamerplanten heeft, kan dit je luchtvochtigheid verhogen. We raden een tijdelijke verhuizing aan naar een goed geventileerde ruimte of naar een plaats buiten.

9. Gebruik houtskoolbriketten

Houtskoolbriketten zijn niet meer alleen voor barbecueën. Ze zijn eigenlijk een redelijk goed ontvochtigingsprogramma. We maken geen grapje - dit werkt echt!

10. Open een venster

Soms kan het openen van uw raam helpen om uw luchtvochtigheid te verlagen. U wilt dit echter niet te veel doen wanneer uw airconditioner aan staat. Anders geef je geld uit aan koellucht die naar buiten wordt getrokken.

Continue reading