1: hoe gipsplaten vochtmeters te gebruiken

Het vinden van de beste vochtmeter voor gipsplaten

In het ideale geval bent u een gespecialiseerd apparaat om te gebruiken als een vochtdetector voor gipsplaten. Dit is waar gipsplaten vochtmeters nuttig zijn. Gipsplatenmeters, zoals delmhorst’s bd-2100 en techcheck plus, zijn pinvochtmeters met een speciale gipsplaatschaalinstelling die is ontworpen om nauwkeurige metingen van vocht in gipsplaten te krijgen van slechts 0,1% mc.
Deze ongelooflijk nauwkeurige vochtmetingen op gipsplaatschaal zijn waardevol voor professionals die precies moeten weten hoe dicht gipsplaten moeten worden aangetast door vocht of de voortgang van dry-out of een stuk gipsplaat volgen.
Bij het zoeken naar een vochtmeter voor het testen van gipsplaten, zijn enkele overwegingen:
Of de pinvochtmeter een gipsschaal heeft of niet.

2: hoe gipsplaten vochtmeters te gebruiken

Identificatie van vochtgecompromitteerde gipsplaten voor testen

In veel gevallen, als er veel vocht in een gipsplaat zit, zullen er duidelijke uiterlijke tekenen hiervan zijn. Een eenvoudige visuele inspectie kan bijvoorbeeld worden uitgevoerd om verkleurde of zichtbaar afbrokkelende gipsplaten te spotten, of een muffe geur kan wijzen op een probleem met schimmelgroei.

Hoewel dit niet de meest wetenschappelijke controle is, kunnen deze visuele en olfactorische waarschuwingsborden u helpen het gebied van de gipsplaat te verkleinen dat moet worden getest. Beide waarschuwingen geven echter aan dat vocht in de gipsplaat al geruime tijd niet meer is gecontroleerd, wat betekent dat het waarschijnlijker is dat het probleem zich naar andere materialen heeft verspreid.
Zodra u ongeveer hebt vastgesteld waar de vochtarme gipsplaat zich bevindt, kunt u beginnen met het nemen van metingen met uw gipsplaatvochtmeter. Het proces voor het uitvoeren van een test is eenvoudig – zorg ervoor dat de meter zich in de drywall-schaalmodus bevindt, duw de pinnen in de gipsplaat en druk op de knop om een ​​meting uit te voeren.

3: hoe gipsplaten vochtmeters te gebruiken

Het testen van gipsplaten versnellen

Wanneer u een pinvochtmeter voor gipsplaten gebruikt, kunt u het testen mogelijk versnellen met een spijker en een beetje ductiele draad. U kunt als volgt een vochtmeter voor gipsplaten met een spijker en draad gebruiken:

Bind een uiteinde van de draad aan de nagel, zorg ervoor dat er een soepel contact is tussen de draad en de ductiele draad.
Sla de nagel in het natte gebied of de gipsplaat.

Bind het andere uiteinde van de draad aan een van de elektroden / pinnen van de meter.
Prik de pin die niet is verbonden met de draad in de muur en lees af – blijf dit doen terwijl u een volledige cirkel rond de nagel maakt.

0
Comments

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *