1. Bulkwater

Het eerste probleem dat moet worden gezocht, is bulkwater. Als er zich water in uw kruipruimte bevindt, heeft u een afvoerprobleem of een lek in de leidingen. U moet dit onmiddellijk oplossen. Een vijver onder je huis hebben is een slecht, slecht idee.
Op de foto hierboven was het probleem dat de achtertuin naar het huis afliep en water naar de funderingsmuur bracht. Omdat het slechts een kruipruimte was, heeft de bouwer geen enkele soort waterbestendigheid op het betonblok aangebracht of de werf goed nivelleren om te voorkomen dat de hydrostatische druk tegen de blokmuur opbouwde. Je kunt het resultaat hier zien. Dit was een nieuw huis met een serieus bulkwaterprobleem. De balken waren al aan het groeien en de glasvezelisolatie werd zwaar en viel naar beneden.

2. Vocht die uit de grond verdampt

Op de bovenstaande foto was de grond gedeeltelijk bedekt met een dampscherm van polyethyleen. Het vuil dat niet bedekt was, zag er droog uit, maar toen ik het plastic naar achteren trok, ontdekte ik dat er veel vocht in die grond zat. De grond die er droog uitzag, zag er alleen zo uit omdat deze constant vocht verdampte in de lucht van de kruipruimte. De funderingsmuren kunnen ook vocht verdampen in de lucht.

3. Buitenlucht die binnenkomt via de ventilatieopeningen in de kruipruimte

Sommige mensen vinden dit moeilijk te geloven, maar wanneer u buitenlucht in de kruipruimte brengt, neemt de relatieve luchtvochtigheid zelfs toe. Denk er op deze manier over na: wanneer lucht de kruipruimte binnenkomt, koelt het af. Koele lucht kan niet zoveel vocht vasthouden als warme lucht, dus de binnenkomende lucht is nu dichter bij het verzadigingspunt (dat we het dauwpunt noemen). Het was misschien 60% relatieve luchtvochtigheid buiten (zeg maar een temperatuur van 90 ° F), maar toen die lucht in de kruipruimte kwam en tot 75 ° F afkoelde, steeg de relatieve luchtvochtigheid tot 95%. Niet goed!
De cijfers hier komen uit de psychrometrische grafiek (uitgevonden door Willis Carrier, de uitvinder van het moderne airconditioningsysteem), die de temperatuur en luchtvochtigheid in verband brengt.

Wat kan je doen?

Als u een geventileerde kruipruimte heeft met een hoge relatieve luchtvochtigheid veroorzaakt door een of meer van de bovenstaande, om het probleem op te lossen, moet u de oorzaken verwijderen. Bulkwater wordt opgelost door problemen met de afvoer of de leidingen op te lossen. Water dat uit de grond verdampt of door de ventilatieopeningen komt, kan worden opgelost door uw kruipruimte in te kapselen.

Een ding dat NIET werkt, is proberen het symptoom te behandelen door een ontvochtiger te installeren. Doe dat niet!
Als de problemen echter heel erg worden, kun je altijd wat kajaks daar houden, zodat je gemakkelijker kunt rondkomen.

0
Comments

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *